KAI национална тенис лига

КАИ Национална тенис лига е верига от турнири за любители, аматьори и ветерани.

КАИ Национална тенис лига е верига от турнири за любители, аматьори и ветерани.

Лигата има тригодишна история и се провежда в национален мащаб. Уникалното е, че постигнатите резултати и класиране в нея до момента са признати за националната ранглиста на тениса за любители и ветерани в България. От 2012 г. турнирите от КАИ Национална тенис лига се провеждат с подкрепата на Българската федерация по тенис, която ни гласува доверие и предостави официалните си права за организиране на тенис турнири валидни за национална ранглиста по възрастови групи за срок от пет години.

Нашата мисия е да обединим любителският, аматьорски и ветерански тенис в България, да поддържаме единна национална ранглиста адекватна на изискванията на ITF, да създаваме отлична организация и прозрачен регламент за участниците, да привличаме и мотивираме все повече хора да играят любимата игра – тенисът.

Турнирите от КАИ Национална тенис лига се провеждат в големите тенис центрове в страната – градове като София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Плевен и Сливен, които имат отвърдени традиции в тениса. Уникална характеристика на турнирите от лигата е разделянето на участниците в строго определени възрастови групи. В турнирите по единично съществуват четири възрастови групи при мъже - 18-35, 35+, 45+, 55+ и една обща - при жените. Уникалното е, че за пръв път през 2014 година в групите18-35 и 35+ при мъжете се обособяват първа и втора дивизии според ранкинга от предходната година, което дава възможност и на тенисистите с по-скромни възможности да се изявят във втора дивизия. При турнирите на двойки са включени възрастова групи при мъжете, една за жените и една обща за смесени двойки.

Собственият информационен уеб сайт www.ntl.bg се грижи за пълното и своевременно информиране на аудиторията ни за всичко актуално случващо се в КАИ Национална тенис лига.

Ключовите ни фактори за успеха са създаването и поддържането на компетентен екип от професионалисти при осъществяване на набелязаните цели, ефективна комуникация с БФТ, активна работа с тенис клубовете, осигуряване на много и разнообразни партньори на лигата, които имат отношение към каузата и най-важното – спечелване на доверието на нашите участници – хората поели предизвикателството да се включат в надпреварата и да изпитат удоволствие от играта тенис.

Наше задължение е те да се състезават при отлични условия и организация, а за доброто им настроение и мотивация имаме подкрепата на нашите партньори и спонсори, на които държим изключително много.