KAI национална тенис лига

Национална тенис лига откри сезона в Пловдив

70 тенисисти взеха участие в първия за сезона тенис турнир от Национална тенис лига за наградите на хотел „Орловец“ в Пампорово.

Турнирът се проведе на кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив, където домакините предоставиха наистина перфектни условия за игра, дори и по това време на годината – отлично направени кортове и чудесна организация на събитието.

В първия ден от надпреварата, първи откриха своя нов сезон мъжете от възрастови групи 45+ и 55+. По програма след тях стартираха мъже 35+, мъже PREMIUM 18+ и групата на жените.

В PREMIUM 18+ от горната част на схемата до полуфинал достигнаха Чавдар Иванов и Радослав Владимиров, а Ивайло Стоянов и Веселин Трифонов бяха полуфиналистите от долната част. Владимиров победи Иванов с крайното 9:4 и се класира за финала. В страхотния мач, който сътвориха Стоянов и Трифонов, по-устойчив психически бе Ивайло Стоянов и с крайното 9:6 си спечели място на финала. Силите на Стоянов бяха на изчерпване и това му оказа лоша шега – не успя да издържи на темпото, което наложи Владимиров и загуби мача (4:9). Чудесно представяне на Владимиров и негова първа титла от НТЛ.

Със свойте 26 участника групата на мъжете 35+ обещаваше сериозна конкуренция. Освен това в схемата липсваше името на миналогодишния шампион от тази група Пламен Божков. Но тук бяха Найден Жеков с дебют в тази група, Добромир Ганев и Любомир Маринов, участници в миналогодишната Мастърс група, както и убедителния в изявите си Антон Костов. Вълнуващи мачове, чудесна физическа форма за началото на сезона и феър плей – това демонстрираха мъжете 35+. След изиграване на мачовете до полуфиналите достигнаха Борислав Константинов срещу Антон Костов и Найден Жеков срещу Любомир Маринов. Убедителната победа на Костов с 9:1 го изпрати на финал, където го чакаше Любомир Маринов победил Найден Жеков с 9:4. На финала Маринов победи Костов с резултат 9:2.

При мъжете 45+ драмата беше пълна. Пейчо Пейчев и Красимир Минтов изиграха един наистина драматичен полуфинал помежду си – мач продължил рекордните два часа и половина. Мач, в който психиката, а не физиката се оказа решаваща. Победа за Минтов в тайбрек завършил със запомнящото се 11:9.

В другия полуфинал Габор Такач и Петър Радушев предложиха едно достойно за уважение тенис зрелище – страхотен мач събрал най-много публика, мач показал най-доброто от ветеранския тенис, в който резултата сам по себе си не отговаряше на показаното на корта от двамата. Победа за Такач с крайното 9:4. На финала Такач беше повече от убедителен, а силите на Минтов бяха до тук – 9:0.

При мъжете 55+ единият финалист бе Георги Бучков, който достигна до финала без игра и отказване на Христо Ангелов. В другия полуфинал Иван Запрянов победи Григор Михов с 9:4. Чудесен финал сътвориха Бучков и Запрянов – в мача на левичарите двамата показаха атакуващ тенис и много мисъл на корта. Победа за Запрянов с резултат 9:5.

При дамите осемте участнички сформираха две състезателни групи и след изиграване на мачовете в тях, двете полуфинални двойки бяха Даниела Петкова срещу Радостина Стефанова и Елена Андонова срещу Алекс Георгиева. До финал достигнаха опитните Андонова и Стефанова, където Андонова спечели с убедителен резултат 9:2.

Победителите в отделните възрастови групи си тръгнаха с купи и наградни ваучери „Уикенд за двама“ в петзвездния хотел „Орловец“ в Пампорово. Финалистите получиха грамота и награден чек от HEAD.

По време на турнира, за всички участници от HEAD предоставиха тестови ракети на най-новите модели на марката.

Всички резултати и класиране можете да видите на http://ntl.bg/tennis-results .

Следващият турнир от Национална тенис лига е на 18 и 19 април на кортовете на ТК „Малееви“ в София.